English Svenska
Skapad: 2009-03-14

Lainioälven bjuder på en ny laxfiskesäsong!

Yrkesfisket vid Torneälvs mynning anpassas till laxförordningen och gränsälvsöverenskommelsen. Detta innebär striktare regler för mynningsfisket efter lax i såväl Sverige som Finland. Dessa regler innefattar begränsning av fisketiden, antalet fångstredskap och storlek på kvot. Detta och förra årets förbud mot drivgarnsfiske i Östersjön gynnar starkt laxens uppgång och reproduktion i Torne älvsystem. Dessa nyheter gör att vi sportfiskeentusiaster kan se ljust på den kommande sommaren och framförallt på en framtida vildlaxtillväxt i Sverige. (källa: Fiskeriverket)

Efter Lainioälven som är ett biflöde till Torneälv får vi uppleva effekten av de nya bestämmelserna genom en stadigt ökande laxstam. Förra säsongen noterades på många håll som den bästa på många år. Nu blickar vi fram emot ännu en ny laxfiskesäsong där allt pekar på ett nytt rekordår.

Kom ihåg att boka sommarens laxfiske i tid. Vill ni beskåda och ta del av sommaren 2009`es laxuppgång är Lainioälven och Neitigården ett utmärkt alternativ!