English Svenska
Skapad: 2008-02-12

Sommaren börjar närma sig och så även en ny laxsäsong.

Det börjar bli dags att planera sommarens fiske för att slippa vara ute i sista sekund. Lainioälven är en outbyggd älv med sitt källflöde uppe i Råstojaure. Föredrar du möjligheten att kunna ha en pool helt för dig själv framför att trängas i ett kösystem? Då är Lainio ett klockrent alternativ för sommarens semester. I Lainio kan du njuta av vacker natur samtidigt som du drillar grov fisk. Största registrerade lax på våra sträckor förra året var en hane på 21,8 kg. Lainioälven kan även erbjuda ett fiske efter både öring och harr de dagar laxen är trög.

Nere vid Lainioälvens strand i byn Lainio ligger den genuina timmergården, Neitigården, bara 50 meter från miltals av fiskesträckor. Vi på Neitigården kan ta med dig på en guidad tur upp efter canyonen, där vi färdas med forsbåt upp till de bästa poolerna som är svåråtkomliga på annat sätt.

Vår specialitet är exklusiva heldagsguidningar med en av bröderna Eriksson, där båt och biltransport, boende och rikligt med mat är viktiga delar. Vi erbjuder en totalupplevelse du sent kommer att glömma. Välkomna till oss!